HOE OOSTENRIJK IN OPSTAND KWAM TEGEN DE KURZ DICTATUUR

In het laatste artikel van 2020 voorspelden we al dat 2021 wel eens het jaar van de opstand tegen de Corona dictatuur zou kunnen worden. Het lijkt er op dat de eerste aanzetten tot zo’n opstand nu in Oostenrijk zijn gegeven. Voor dat we hier verder op in gaan, moeten we even naar de politieke situatie in Oostenrijk kijken. Het land wordt geregeerd door een gelegenheidscoalitie van de gematigd conservatieve OVP, en de Groenen. Dit lijkt een vreemde combinatie, maar de huidige premier Kurz staat bekend om zijn blinde ambitie, en dan maakt het hem ook niet echt uit wie zijn partners zijn. De hoofdzaak is het behouden van de macht. De Groenen mogen een leegte opvullen, maar verder hebben ze weinig te melden. Ze leggen zich bij deze rol neer, omdat zo op deze wijze in ieder geval in de buurt van de macht mogen komen.

De coalitie van Kurz heeft zich vanaf het begin onderscheiden door de harde lijn in de zogenaamde strijd tegen de Corona. Zo was er al een echte lockdown in Oostenrijk in het voorjaar, toen de andere landen dit idee nog maar als een van de vele opties zagen. Ook moesten de Oostenrijkers als eerste een muilkorf dragen. Er zijn tijden geweest dat de maatregelen wat werden versoepeld, maar ook nu staat Kurz weer vooraan als het er om gaat om zijn volk op te sluiten en tot allerlei onzin te dwingen. In de meeste gevallen hebben de mensen in Oostenrijk het geaccepteerd, hoewel er ook wel steeds protesten zijn geweest. Echter de doorbraak kwam in december toen Kurz zijn volk opriep om mee te doen aan een massatest programma.

Het volk weigerde en bleef massaal thuis. Dit tot grote woede van de regeringsleider, die zich steeds meer opwerpt als een werkelijke dictator. Hij maakte bekend dat iedereen die weigerde mee te doen aan het massatest programma een week in quarantaine moest. Zo maakte hij van een vrijwillige oproep een dwangmaatregel. Nu was echter de maat bij de Oostenrijkers vol. Op Tweede Kerstdag was er een oproep in de sociale media om in Graz tegen de maatregelen, en tegen Kurz, te komen demonstreren. De oproeper verwachtte ongeveer 100 mensen, en hij weigerde om de demo aan te melden. In plaats van 100 kwamen er meer dan 1000 mensen naar het afgesproken punt, en men trok in grote massa door de binnenstad van Graz. De meeste mensen droegen geen muilkorf, en ook naar de afstand werd niet gekeken. Kortom; het was pure oppositie in de zuiverste vorm. De politie was door deze burgerlijke ongehoorzaamheid uit het veld geslagen, en kon de demonstranten alleen maar begeleiden. Er waren geen arrestaties en geen politiegeweld zoals we dat in Duitsland kennen.

Wie naar de beelden van de demo kijkt zal door een ding compleet getroffen worden; het totale gevoel van bevrijding dat van de mensen uit gaat. Na maanden van ellende en intimidatie zien we blije mensen die het Coronajuk van de regering hebben afgeworpen. Voor de Oostenrijkse machthebbers was de demo een complete verrassing en gelijktijdig een grote schok. Ze weten maar al te goed dat als het volk niet meer luistert de Corona hype zijn kracht heeft verloren. De burgemeester van Graz was woedend, en beschuldigde de politie van laksheid. Iets anders valt van dit soort volksverraders natuurlijk ook niet te verwachten. Dit soort figuren komen nooit op het idee dat ze hun bevolking horen te vertegenwoordigen en niet het systeem. Maar ook zijn woede liet de demonstranten koud. Hun leuzen overstemden het gejammer van de burgemeester en zijn handlangers. “Vrede, Vrijheid, en geen Dictatuur”, klonk het steeds opnieuw tijdens de mars. Gevolgd door “Kurz moet weg”. De demo eindigde zonder problemen.

Het was het begin van een protestbeweging die intussen in heel Oostenrijk is opgestaan. Bijna dagelijks zijn er optochten, demonstraties en manifestaties in steden zoals Linz, Innsbruck, Klagenfurt, Kufstein en Wenen. Ook in Graz blijft men de straat opgaan. Zelfs in de kleine steden en dorpen zijn er vredesmarsen en fakkeloptochten. Misschien is het nog wat vroeg, maar eigenlijk kun je het al een opstand noemen. Ook in de eerste week van januari was een groot deel van Oostenrijk weer op de straat te vinden. De climax zal waarschijnlijk op 16 januari komen als er een massademonstratie in Wenen zal worden gehouden die 3 dagen moet duren. Het einddoel is om de regering Kurz ten val te brengen. Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk als we naar de stemming onder de Oostenrijkers kijken. De regering kan niets anders doen dan de demonstranten voor rechtsextremen uit maken, en dreigen met een verbod. Men wil de beweging samen met Duitsland aan pakken. Dezelfde onzin waar men altijd mee komt als de politieke elite niet meer verder weet.

Wie naar de vele beelden van de demo’s kijkt ziet heel duidelijk dat er niets extreem rechts aan is. Het zijn gewone mensen die het eenvoudig weg spuugzat zijn om door een corrupte regering te worden opgesloten en geïntimideerd. Daarom ook werken de oude leugens niet meer. Een man die mee liep in een demo in Innsbruck zei het zo: “Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. We hebben ons steeds aan alle regels gehouden, maar die idioten in Wenen eisen geregeld meer. Ze hebben waarschijnlijk pas genoeg als ze ons allemaal hebben opgesloten. Daar doen we niet aan mee. We willen niet over een jaar nog met dezelfde rotzooi zitten. Daarom moeten we nu iets doen, en daarom ben ik vandaag op deze demonstratie. Voor het eerst in mijn leven.” Zoals hij zijn er intussen duizenden.

Dat was ook goed zichtbaar op Drie Koningsdag, een vrije dag in Oostenrijk. In heel het land gingen opnieuw duizenden mensen de straat op. Alleen al in Wiener Neustadt, een kleine voorstad van Wenen, waren er zeker 2000 mensen op de been. Ook nu weer was de eis duidelijk: “Kurz moet weg”. Kurz zelf wil dat de politie harder optreedt tegen de vreedzame demonstranten. Als hij dit doorzet speelt hij met vuur, want de stemming onder de Oostenrijkers wordt met de dag explosiever. Natuurlijk staat de leugenpers achter de regering, en valt men de demonstranten aan. Omdat er geen foto’s te vinden zijn van gewelddadig demonstranten, gebruikt men foto’s van de autonome Antifa waar geweld nooit ver te zoeken is. Zo diep is men intussen gezonken. Niet dat het veel verschil maakt, de meeste mensen geloven geen woord meer van wat er in de media wordt gezegd. En terecht.

Niet alleen in Oostenrijk gaan mensen de straat op tegen de Corona dictatuur. Er waren ook grote demonstraties in de Duitse steden Neurenberg, Stuttgart en München, en een goed bezochte manifestatie in het Nederlandse Haarlem. Weliswaar was het karakter van de manifestatie in Haarlem een beetje anders, maar de hoofdleus was hetzelfde: “We laten onze vrijheid niet zo maar af pakken.” In de komende maanden zal de strijd voor het behoudt van de vrijheid en onze grondrechten, het gezicht van Europa bepalen. Tijd voor lange discussies is er niet meer, want de machthebbers worden steeds bruter en gewelddadiger. Er moet dus heel snel een rode lijn worden getrokken, om de dictatuur een halt toe te roepen. Morgen kan het in feite al te laat zijn.

Links:

Internet: www.volkskracht.blogspot.com

Twitter: Volkskracht Vooruit! @VolkskrachtV

Telegram: t.me/volkskrachtvooruit (abonneren na installeren Telegram App)

VK:  https://vk.com/id484133031

Artikel uitgebracht door: VOLKSKRACHT VOORUIT! @ 2021

Populaire posts van deze blog

SPEECH PRESIDENT VLADIMIR POETIN VOOR HET BEGIN VAN DE MILITAIRE OPERATIE IN DE DONBASS

75 JAAR BEVRIJDING – SPEUREN NA DUISTERE JAREN HOOFDSTUK 6

HET EINDE VAN DE “PANDEMIE”?