HOE DE AUTONOME ANTIFA TOT INDIVIDUEEL TERRORISME VERVIEL

Enkele jaren geleden hebben we een korte artikelenreeks geschreven over de ontwikkelingen rond de autonome Antifa, vooral in Duitsland. We hebben toen gewaarschuwd, samen met anderen, dat de autonome Antifa hard op weg was om een terroristische organisatie te worden. Om dit te voorkomen eisten we toen al het verbod van die onderdelen van de groepering, die er naar streven om een terreuroorlog van start te laten gaan tegen andersdenkende activisten en critici van de regering. We zijn nu een paar jaar verder, en het is intussen duidelijk geworden dat alle voorspellingen uit zijn gekomen. Jammer genoeg, want niemand zit te wachten op individueel terrorisme dat in de linkse beweging altijd is veroordeeld. Het inzetten van terreur wordt afgewezen, omdat het de machthebbers in de kaart speelt, en meer repressie uitlokt. De autonome Antifa deelt deze mening niet, mede omdat ze toch al onderdeel uitmaakt van het systeem. Laten we maar eens kijken hoe de zaken er nu voor staan, en hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Begin november vorig jaar was er een politierazzia in Leipzig Connewitz, een van de sterkste standplaatsen van de autonome Antifa in Saksen. Men was opzoek naar leden van de zogenaamde Hamerbende, en de leidster van de groep, de 26-jarige Lina Engel, werd in haar woning gearresteerd. Er zijn ook andere opsporingsbevelen in omloop, maar nog geen verdere arrestaties. Engel zit sinds die tijd in voorarrest in de vrouwengevangenis van Chemnitz, en is aangeklaagd voor lidmaatschap van een criminele vereniging, zware mishandeling en andere delicten. Haar arrestatie was de eerste echte klap die de autonome Antifa te verwerken heeft gekregen. Het gejammer en geklaag van deze lieden is dan ook overal te horen.

Maar wat is de Hamerbende? Het gaat bij deze groep om tussen de 8 en 15 harde kern leden van de autonome Antifa, die in de laatste paar jaar een bloedig spoor hebben getrokken door Saksen, Saksen Anhalt en Thuringen. De groep beweert op Nazi’s te jagen, maar in werkelijkheid wordt iedereen aangevallen die een andere mening heeft dan de Antifa of de regering. De bende kent twee werkterreinen; aanvallen op individuele mensen, en zware brandstichtingen. Het begon met het bekladden van de huizen van AfD leden of aanhangers, en het vernielen van burgerbureaus. Maar al snel werden ook bouwbedrijven aangevallen. Kranen werden in brand gestoken, en een medewerkster van een van de bedrijven werd thuis overvallen en mishandeld. Intussen zijn mishandelingen, ook in de eigen woning, aan de orde van de dag.

Leden van de bende breken huizen open, soms in politie uniformen, en mishandelen hun slachtoffers meestal met hamers. Er wordt dan geprobeerd om gewrichten kapot te slaan, maar ook wordt er op het hoofd geslagen. Het gebruik van deze hamers heeft de bende haar naam gegeven. Het mag een wonder heten dat er tot nu toe niemand is vermoord. Maar het lijkt er op dat dit moment niet ver weg meer is. Naast rechtse activisten en leden van burgerbewegingen, zijn ook mensen die nergens mee te maken hebben vaak het slachtoffer. Zo werd een man zwaar mishandeld door de bendeleden omdat hij een petje droeg die volgens de antifanten uit een “verkeerde” winkel kwam. Een aantal getuigen heeft Lina Engel bij deze overvallen gezien. Zij gaf instructies en hield tijdens mishandelingen omstanders op afstand met pepperspray. Ze werkt samen met haar verloofde, Johann Guntermann, die nu op de vlucht is en door de politie wordt gezocht. Hij zou nog steeds met het organiseren van overvallen bezig zijn. Sommige zeggen dat deze man Lina Engel radicaliseerde, en dat het tweetal zichzelf ziet als een soort nieuwe Baader-Meinhof groep. Er zijn aanwijzingen dat ook Lina Engel van plan was onder te duiken. De politie vond in haar woning een gestolen ID kaart en vermommingsmateriaal, waaronder verschillende pruiken.

Het deel van de bende dat zich bezig houdt met brandstichtingen begon met het in brand steken van auto’s. Maar intussen zijn er ook aanslagen geweest op sportscholen, kroegen die als rechts worden gezien, en zelfs een monumentaal pand waar de Duitse slachtoffers van oorlog en verdrijving worden herdacht. Naast panden waarvan wordt beweerd dat ze rechtse eigenaren hebben, worden ook bouwbedrijven aangevallen omdat ze de woningmarkt zouden uitbuiten. Ook bij deze brandstichtingen is het een wonder dat er nog geen slachtoffers zijn gevallen. Het zat er wel een paar keer dichtbij, omdat men ook huizen en gebouwen aansteekt waar mensen liggen te slapen. Men maakt gebruik van een soort bommen, dat je zou kunnen zien als een combinatie van zwaar vuurwerk en een gewone brandbom. Ook zijn er timers aan deze explosieven toegevoegd. Er bestaat geen twijfel aan dat dit alle kenmerken van het terrorisme bezit. Intussen gaan ook de gebruikelijke aanslagen met verfbommen en de bekladdingen gewoon door.

Wat voor personen zitten er in de Hamerbende?

Naast Guntermann is de politie op zoek naar nog zeker 3 andere bendeleden die ondergronds zijn gegaan. Volgens politiebronnen zijn er aanwijzingen dat de leden betrokken zijn bij de handel in drugs om financieel te kunnen overleven. Een tactiek die vaker is voorgekomen. De meeste leden van de Hamerbende komen uit het studentenmilieu, en hebben geen of nauwelijks banden met de arbeidersklasse, die ze beweren te verdedigen. Lina Engel studeerde in Halle, en staat nog steeds bij haar moeder in Kassel in geschreven. Haar familie is niet onbemiddeld, en dat geldt ook voor andere harde kernleden van de autonome Antifa. Van arbeiders moeten zij niets hebben, en doen ze af als onwetend klootjesvolk. Veel Antifa leden kunnen gezien worden als moralisten omdat alleen zij de juiste lijn zouden kennen. Ieder die deze lijn niet volgt of kritiek heeft is automatisch een vijand.

Als andere leden van de Hamerbende worden genoemd: Lennart Zaphod A. (26), Janis R. (35), en Philipp Jonathan Mohr (26). Allen zijn al betrokken geweest bij gewelddadige incidenten en hebben aangegeven op deze weg verder te willen. Ook een verdere escalatie door het gebruik van vuurwapens wordt niet uitgesloten. De bende heeft de gewoonte om hun daden bekend te maken op de linkse website Indymedia. De meeste leden van de harde kern van de autonome Antifa zijn anarchisten of zogenaamde anti-nationalen. Maar ze krijgen ook steun vanuit linkse partijen en sommige vakbonden. Zowel bij Die Linke (Juliane Nagel) als ook Die Grünen (Renate Kunast) zijn er parlementsleden die de autonome Antifa openlijk steunen. Ze houden wel afstand van het toenemende geweld, maar ze veroordelen het ook niet echt. De Duitse overheid gebruikt de Antifa groepen voor aanvallen op critici en andersdenkenden. Dit gebeurt natuurlijk indirect, om de sporen goed te kunnen afdekken. Men maakt geld beschikbaar voor de zogenaamde “Strijd tegen Rechts’. Recent is hiervoor 1.1 miljard Euro uitgetrokken. Het geld gaat als subsidie naar ontelbare verenigingen in heel Duitsland die algemene doelen nastreven, zoals racisme bestrijding en het wegnemen van vooroordelen. Deze verenigingen sluizen een deel van de subsidies door naar de autonome Antifa groepen, waar het wordt gebruikt voor acties, het zogenaamde “demo-geld”, busreizen naar tegen demo’s, en het drukken van duur kleuren drukwerk.

Er zijn aanwijzingen dat de leden van de Hamerbende al een poosje bezig zijn met het voorbereiden van een ondergronds bestaan. Hierbij volgen ze het voorbeeld van de leden van de Baader/Meinhof groep. Zo maakt men gebruik van auto’s met gestolen kentekens. Ook werd er tijdens een recente inval een printerapparaat gevonden dat het mogelijk maakt om ID papieren te drukken. Overigens verschilt de samenstelling van de Antifa groepen wel in de verschillende regio’s. In Berlijn, Hamburg en de gebieden van de voormalige DDR gaat het meestal om studenten. Maar in bijvoorbeeld Stuttgart, een regio bekend voor haar banden met de auto-industrie, komen de Antifa leden meer uit het vakbondsmilieu. Echter ook deze groepen schuwen het geweld niet. Vorig jaar werd een lid van een alternatieve vakbond door autonome Antifa leden bijna doodgeslagen, terwijl hij op weg was naar een demonstratie tegen de Corona maatregelen in Stuttgart. Hij lag maanden in coma, maar is intussen herstellende. De schuldigen werden opgepakt, en staan nu voor het gerecht. Er zijn ook groepen die grotendeels uit migranten bestaan, de zogenaamde Migrantifa. Deze groepen doen als het gaat om agressie en geweld, niet voor de rest van de Antifa onder.

Ook in andere delen van het land richt het geweld van Antifa leden zich tegen mensen die in verzet komen tegen de Corona maatregelen. Ze houden tegen demo’s, blokkeren wegen tijdens demonstraties, en vallen individuele anti-Corona demonstranten aan. Dit gebeurd altijd in grotere groepen, en aanvallers zijn zonder onderscheid vermomd. Op deze wijze ondersteunt de autonome Antifa het beleid van de regering Merkel. Dat was ook al het geval bij de zogenaamde klimaat verandering en de massamigratie. De agenda van de Antifa sluit naadloos aan bij de agenda van het systeem. Dit mag vreemd klinken, maar het is wel de realiteit. Daarom kunnen we gerust stellen dat de autonome Antifa zeker niet is wat men zelf beweerd te zijn. Men beweerd tolerant te zijn, maar valt iedereen met een andere mening met veel haat en geweld aan. Men beweerd tegen het fascisme te strijden, maar gebruikt zelf fascistische methodes en tactieken. Verder blijft de autonome Antifa er op hameren systeem kritisch te zijn, maar men steunt de hoofdonderdelen van de agenda van het systeem, zonder hier een tegenstelling in te zien. Anderen valt dit echter wel op. De Franse Antifa heeft recentelijk stevige kritiek op de Duitse zusterclub geuit. Vooral de steun die de Duitse Antifa aan het systeem geeft is de Fransen een doorn in het oog. Een woordvoerder voor de Franse Antifa heeft gezegd binnenkort met de Duitse groepen te willen praten over deze zaken. De Fransen willen de Duitsers uitleggen wat de werkelijke historische taak van de Antifa is.

Ondanks al deze problemen zijn er in Duitsland wel degelijk linksen die de koers van de Antifa afwijzen. De laatste maanden is er een groep ontstaan die zich Die Freie Linke noemt, en die aanwezig is op veel van de grotere demonstraties tegen de Corona maatregelen. De groep was eerst alleen actief in Berlijn, maar er zijn nu ook groepen in andere gebieden waaronder Saksen, Saksen Anhalt en Nord Rhein-Westfalen. Deze groep is de opstelling van de Antifa meer dan zat, vooral omdat het Antifa gedrag heel links een slechte naam geeft. Het resultaat is dat Die Freie Linke door de Antifa nu ook als vijanden worden gezien. Maar daar trekt men zich niets van aan. Er zijn dus nog steeds linkse activisten in Duitsland die de lijn van hun voorgangers, zoals de voormalige KPD leider Ernst Thälmann, die in Buchenwald werd geëxecuteerd, voortzetten. Dit waren ooit zijn woorden: “Mein volk, dem ich angehore und das ich liebe, ist das Deutsche volk. Und meine nation, die ich mit grossen stolz verehre, ist die Deutsche nation”. Je vraagt je af hoe de autonome Antifa zou reageren als hij deze woorden vandaag uitsprak.

Bronnen: Die Welt, Compact, Focus Online en ontelbare Telegramkanalen

Links:

Internet: www.volkskracht.blogspot.com

Twitter: Volkskracht Vooruit! @VolkskrachtV

Telegram: t.me/volkskrachtvooruit (abonneren na installeren Telegram App)

VK:  https://vk.com/id484133031

Artikel uitgebracht door: VOLKSKRACHT VOORUIT! @ 2021

Populaire posts van deze blog

SPEECH PRESIDENT VLADIMIR POETIN VOOR HET BEGIN VAN DE MILITAIRE OPERATIE IN DE DONBASS

75 JAAR BEVRIJDING – SPEUREN NA DUISTERE JAREN HOOFDSTUK 6

HET EINDE VAN DE “PANDEMIE”?