BEWEGING IN ONTRUST DEEL II

Nu de Querdenken leiding in Duitsland heeft aangekondigd geen grote demo’s meer aan te melden, zou men kunnen denken dat de massademonstraties bij de oosterburen van de baan zijn. Dat is echter niet het geval. Integendeel, het lijkt er veel meer op dat de strijd en de algemene anti-Corona beweging een nieuwe fase is in gegaan. Natuurlijk zijn er groepen die proberen het vacuüm op te vullen dat de Querdenken leiding heeft achtergelaten. Een nieuwe partij voor basis democratie, genaamd Die Basis, is hier al mee bezig. Maar dat wordt lang niet door iedereen geaccepteerd omdat veel activisten geen zin meer hebben in partijen, na de vele teleurstellende ervaringen uit het verleden. Die Basis wil alle andere partijen afschaffen, en de maatschappij via basis democratie organiseren, om zo maximale vrijheid te bereiken. De partij deed mee aan de recente Reichstag verkiezingen, maar haalde de 5% kiesdrempel niet. Men was zelfs niet dichtbij. Ondanks alle mooie woorden kent Die Basis een regel dat alle besluiten van de partijleiding zonder discussie uitgevoerd moeten worden. Met die basisdemocratie in de eigen gelederen wil het blijkbaar nog niet zo lukken.

Vast staat wel dat Die Basis uit de anti-Corona beweging is geboren. De leidende leden zijn fel tegen de Corona maatregelen, maar houden er ook een soort hippie naïviteit op na. Daarom zie je bij hen ook geen duidelijk visie als het er om gaat hoe de beweging nu verder moet. Ze missen het geld en de professionaliteit die de Querdenken leiding wel had. Het ziet er dan ook niet naar uit dat Die Basis de algemene beweging kan domineren. Dan komt als vanzelf de vraag wie er nu eigenlijk binnen de algemene beweging actief is. Hier zien we enorme verschillen tussen bijvoorbeeld West en Oost of Midden Duitsland. In het Westen en ook in Berlijn zie je mensen die je in Amsterdam als grachtengordel zou beschrijven. Ze hebben vaak betere banen, zijn hoger opgeleid en zien vrijheid en het recht op zelfbeschikking als het hoogste goed. Omdat de kernbegrippen binnen de beweging Vrijheid en Verzet zijn, passen deze mensen perfect in het plaatje.

Als je naar Midden Duitsland kijkt, dus het gebied van de voormalige DDR, zie je dat het vooral mensen uit de arbeidersklasse en de kleine zelfstandigen zijn die zich tegen de Corona dictatuur verzetten. In dit gebied heeft het verzet ook een heel ander gezicht. Als we bijvoorbeeld naar Saksen kijken zie je dat in meer dan 70 steden en dorpen iedere maandagavond honderden mensen de straat op gaan tegen de dictatuur en voor de vrijheid. Deze avondwandelingen zijn lokale initiatieven van bewoners die de waanzin uit Berlijn en het Westen spuugzat zijn. Vaak worden de wandeldemo’s niet aangemeld, en in plaats van sprekers is er onderling overleg. Men kent elkaar en steunt elkaar, ook als de politie met geweld probeert in te grijpen, zoals in het voorjaar in verschillende plaatsen het geval was. In de grotere plaatsen zoals Chemnitz of Dresden zijn de demonstraties wel aangemeld en lopen onder de leiding van de lokale Querdenken afdeling, of een gelijksoortige groep. Maar de samenhang en ook de samenstelling is meestal hetzelfde als in de kleinere steden en dorpen. In het begin waren het vooral gepensioneerden en mensen van middelbare leeftijd die op de demonstraties afkwamen, maar in de laatste maanden worden ook steeds meer jongeren actief. Ze zijn de masker en vaccinatie terreur in de scholen zat, en komen nu op voor hun vrijheid. Ook zij komen voor grote delen uit de arbeidersklasse. In Dresden beginnen intussen ook wat studenten zich te roeren. Maar dit initiatief staat nog in de kinderschoenen, en over het algemeen ontbreken de studenten binnen de beweging.

We komen nu bij de inbreng van verschillende stromingen binnen de anti-Corona beweging. Om de beweging zo veel mogelijk te beschadigen heeft de Duitse pers in het begin steeds beweerd dat extreem rechts de anti-Corona protesten en dus ook Querdenken domineert. Dit was vanaf het begin een leugen, en uiteindelijk moest de Duitse geheime dienst dan ook toegeven dat de invloed van extreem rechts binnen de beweging minimaal is. Er komen rechtse groepen naar de demo’s, maar de meeste deelnemers zijn gewone mensen die van de politiek in het algemeen weinig moeten hebben. Hun wantrouwen tegen de systeempolitiek is door Corona nog groter geworden. Maar er zijn ook liberale, libertaire en groenen activisten die tegen de dictatuur de straat op gaan. Juist deze menging van achtergronden en afkomst geeft de beweging veerkracht. Linkse activisten nemen over het algemeen op individuele basis deel. Een goed voorbeeld is Anselm Lenz, een activist en journalist uit Berlijn, die de protestkrant Widerstand uitbrengt. Hij is marxist, maar van het begin af aanwezig bij de anti-Corona protesten in Berlijn. Hij heeft ook vaker gesproken op de Querdenken manifestaties. Wat georganiseerd links betreft kunnen we kort zijn. Deze groepen en partijen staan volledig buiten de beweging. Bijna allemaal volgen ze braaf de Corona regels, omdat dit solidariteit zou aantonen. Ze hebben geen kritiek op het systeem, zien de opbouw van de Corona dictatuur niet, en zijn zelfs te vinden op tegendemo’s. Dit geldt voor bijna alle linkse partijen en vakbonden in Duitsland. Geen wonder dus dat veel mensen het vertrouwen in deze clubs hebben opgezegd. Ook de autonome Antifa moeten we onder de Corona Getuigen plaatsen. Zij roepen openlijk tot vaccinatie op, blijkbaar niet merkend dat ze hier mee als woordvoerder voor de farmaindustrie optreden. Deze figuren met hun muilkorven en zwarte kleding bieden een erbarmelijk schouwspel.

Toch is er nog een uitzondering. Die Freie Linke, een wat meer anarchistische organisatie, is op bijna iedere demo tegen de maatregelen te vinden. De groep is makkelijk te herkennen aan de rode vlag met ster die op demo’s altijd in het oog springt. Die Freie Linke verzet zich tegen de Corona dictatuur, en gelijktijdig ook tegen de autonome Antifa, die de groep natuurlijk regelmatig aanvalt. De organisatie lijkt te groeien en heeft op verschillende plaatsen afdelingen ondermeer in Berlijn en Halle. Ook in het westen is men actief. Eigenlijk zijn zij het gezicht van links binnen de algemene beweging. Naast de anti-Corona standpunten bestrijdt men het imperialisme, en natuurlijk het BRD systeem. Iets wat je bij de rest van georganiseerd links steeds minder tegenkomt. Je zou verwachten dat juist linkse groepen, partijen en organisaties geen moeite zouden hebben met het herkennen van een dictatuur. Toch lijkt dit wel het geval, en dat is ook de reden dat de invloed van links binnen de huidige strijd praktisch nul is.

De meeste deelnemers aan de Coronaprotesten zijn van geen enkele organisatie lid, maar ze zien wel de dreiging die van de Corona dictatuur uit gaat. Vaak komen zij wel voort uit de arbeidersklasse, maar de traditionele arbeidersorganisaties hebben ze uit teleurstelling jaren geleden de rug toegekeerd. Als geen enkele organisatie of partij voor je spreekt of je wensen verwoord, moet je zelf actief worden en de straat op gaan. Dat doen deze mensen dan ook, en ze laten zich door niemand stoppen. In Nederland is de samenstelling van de anti-Corona beweging ongeveer hetzelfde als in Duitsland. Veel mensen uit de arbeidersklasse, maar ook anderen, die hun vrijheid en rechten bedreigd zien. Ook in Nederland heeft links nauwelijks invloed binnen de beweging. Dat is een eigen gekozen isolement dat nog steeds doorbroken kan worden. De vraag is echter of men dat wel wil, en de meeste tekenen geven het tegendeel aan. Omdat men het onderling niet eens kan worden zwijgen grote delen van links liever. En zo verdwijnt men stap voor stap in de mist van de geschiedenis. Om waarschijnlijk nooit meer terug te keren.

Een ander aspect van deze hele geschiedenis is het zogenaamde “framing” door de systeem politiek en de gelijkgeschakelde media. Bij framing worden verdraaiingen, halve leugens en halve waarheden gebruikt om organisaties of individuen in een slecht daglicht te plaatsen. De Querdenken beweging is hier vanaf het begin slachtoffer van geweest. Vooral de media maken gebruik van het begrip Querdenken als het om kritiek op de regering en haar beleid gaat. Dit wordt dan zo gebracht dat Querdenken een negatieve toon mee krijgt. Veel zaken die als het werk van Querdenkers worden beschreven, hebben totaal geen connectie met de Querdenken beweging. Maar omdat het altijd om negatieve dingen gaat blijven veel van deze leugens hangen, zonder dat de beweging zich echt kan verweren. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid van juridische stappen. Maar dat duurt heel lang, en intussen heeft de leugen zich al in de hoofden van de mensen gevestigd.

Een zelfde tactiek zien we als het gaat om zogenaamde Reichsburgers. Dit begrip is zelfs door de media uitgevonden, en wordt als een benaming voor extreem rechts gebruikt. Dit is onterecht, er zijn extreem rechtse Reichsburgers, maar dat is maar een kleine groep. Het grootste deel van de zogenaamde Reichsburgers zijn mensen die het BRD systeem niet accepteren, en zich er zoveel mogelijk buiten plaatsen. Zij zeggen dat de BRD een uitvinding van de geallieerde bezettende macht is, en dat Duitsland op dit moment daarom niet als soevereine staat kan worden gezien. Immers de BRD is niet door Duitsers opgezet, en op de achtergrond gaat de bezetting, vooral door de Amerikanen, nog steeds door. Al deze zaken kloppen, en de beweringen hebben niets met extreem rechts te maken. Maar de media maakt die connectie steeds wel, in een poging om de BRD te verdedigen. Er mag immers over het karakter van de BRD niet gediscussieerd worden. Er zouden eens wat mensen wakker kunnen worden. Overigens geven de echte “Reichsburgers” aan dat een oplossing de terugkeer naar de grondwet van 1871 zou kunnen zijn. Daar kan iedereen het zijne van denken, maar een ding staat vast, met het Derde Rijk heeft deze discussie niets te maken. Dat is een uitvinding van de media. En, er zijn ook linkse “Reichsburgers”, zij noemen zich Autonomen en ook zij accepteren het BRD systeem niet. Maar daarin hebben de media geen interesse omdat deze groepen de Corona dictatuur meedragen, en het voorbestaan van de BRD niet echt bedreigen.

Hoe moet het nu verder? De hoofdconclusie die we kunnen trekken is dat de huidige dictatuur niet zo maar weg te poetsen is. Het Corona verhaal begint hier en daar af te brokkelen, maar de machthebbers zullen steeds een nieuw excuus vinden om de dictatuur en de repressie voort te zetten en uit te breiden. Er wordt nu al hier en daar over een klimaat lockdown gesproken om het CO2 te reduceren. Daar zullen ook verdere verbodsbepalingen aan vastzitten. Ook kan er zo maar weer een nieuwe pandemie worden uitgevonden. Corona heeft laten zien dat de vindingrijkheid en de leugens oneindig zijn. De enige manier om deze dictatuur af te stoppen, en uiteindelijk te verslaan, is het opzetten van een dwarsfront van links, midden en rechts. In een aantal kringen is dit idee niet populair, maar de huidige situatie maakt het traditionele links-rechts denken tot een gevaarlijke luxe. Wat nodig is om een omslag te bereiken, is maximale eenheid. Daarom is een dwarsfront de enige succes biedende optie. Nog niet overtuigd? Kijk naar de beelden uit Australië, Italië en Zwitserland waar de dictatuur zijn ware gezicht nog duidelijker laat zien, inclusief buitensporig politiegeweld. Eenheid is het enige wapen waar de globalisten en hun handlangers bang voor zijn. En precies die eenheid kan alleen door een dwarsfront opstelling tot realiteit worden. Alle nog bestaande tegenstellingen kunnen we later oplossen als de dictatuur verslagen is. Zoals een Koerdische revolutionair ooit zei: “Eerst de oorlog winnen, en daarna het huis schoonmaken.”

Links:

Internet: www.volkskracht.blogspot.com

Twitter: Volkskracht Vooruit! @VolkskrachtV

Telegram: t.me/volkskrachtvooruit (abonneren na installeren Telegram App)

VK:  https://vk.com/id484133031

Artikel uitgebracht door: VOLKSKRACHT VOORUIT! @ 2021

Populaire posts van deze blog

SPEECH PRESIDENT VLADIMIR POETIN VOOR HET BEGIN VAN DE MILITAIRE OPERATIE IN DE DONBASS

75 JAAR BEVRIJDING – SPEUREN NA DUISTERE JAREN HOOFDSTUK 6

HET EINDE VAN DE “PANDEMIE”?