DE ECONOMISCHE KANT VAN EEN VIRUS


Terwijl de media vol staat met berichten over het Corona virus, en hoe we een epidemie kunnen voorkomen, slaat het intussen beruchte virus ook op een heel ander front toe. Corona bedreigd niet alleen de gezondheid, maar heeft ook laten zien hoe kwetsbaar het Westen is geworden, vooral op economisch gebied. Een verval waar de globalisten en hun waanzin ideologie verantwoordelijk voor zijn. Deels spreken we dan over de enorme klap die de beurzen hebben gekregen in de laatste week. Maar het virus heeft ook heel veel andere dingen duidelijk gemaakt, waar normaal nooit over wordt gesproken. Laten we maar een kijken naar de feiten die in de laatste week naar buiten zijn gekomen. Vooraf kunnen we al vast zeggen dat het nog maar een heel kleine topje van een gigantische ijsberg is.

Dat de beurzen in dit soort tijden zakken is geen wonder. Handelaren en aandeelhouders zijn altijd allergisch voor veranderingen of bedreigingen. Meestal is zo’n duikvlucht kortstondig, maar dat is nu niet het geval. De Amerikaanse Fed bank, en ook banken in andere landen, waren gedwongen om hun rente te verlagen, in een poging om de beurzen weer een beetje op peil te krijgen. De maatregelen leken te werken, maar de onrust gaat voort, en het verlies neemt zoals verwacht al weer toe.  De kans is namelijk groot dat de problemen op de beurzen niet alleen worden veroorzaakt door het Corona virus en de vallende olieprijs. Het zou best nog eens zo kunnen zijn dat de effecten van Corona de ontsteker zijn die de volgende financiële crisis tot ontploffen brengt. Er zit al een poosje een dergelijke crisis aan te komen, maar de vraag was steeds wanneer, en op wat voor wijze? Het kan zijn dat deze vraag nu beantwoord gaat worden. Een gelijklopende gezondheids en financiële crisis kan het Westen voor enorme problemen stellen. Het kan zelfs uitgroeien tot de grootste neergang sinds het einde van de Tweede Wereld Oorlog, en het is maar heel de vraag of het westerse systeem zo’n enorme uitdaging aan kan. Waarschijnlijk zal dit niet het geval zijn. Hier en daar staan de signalen nu al op rood.

Natuurlijk zijn er ook nog hele andere economische kanten aan de Corona crisis. Normaal gesproken komen er per maand 70 vrachtschepen vanuit China naar het Westen. Zij vervoeren voor het grootste deel grondstoffen voor medicijnen, kunststofartikelen, kleding en elektronica, en doen 6 weken over de reis. In de laatste maanden is dit handelsverkeer compleet tot stilstand gekomen. Aan het begin van de Corona crisis kwamen nog wel enkele schepen door de blokkade heen, maar dit is al weken niet meer het geval. Een reder uit Hamburg, die geregeld op China vaart zei er het volgende over: “De situatie is voor ons rampzalig. We krijgen gewoon geen enkel schip China meer in. En zelfs als we er in zouden slagen een schip een Chinese haven binnen te krijgen, maakt dit geen enkel verschil. Er zijn geen loodsen om de schepen te begeleiden, geen kraanmachinisten en geen havenarbeiders. Als ligt stil en is verlaten. Hetzelfde geldt voor de fabrieken waar de producten vandaan moeten komen.” Het resultaat van dit probleem zullen we deze maand in West Europa gaan merken. Omdat de schepen niet meer komen zullen er tekorten ontstaan, niet door hamsteren, maar gewoon door het gebrek aan grondstoffen en producten. Vooral medicijnen zullen moeilijker te krijgen zijn, en soms helemaal niet. Een groeiend aantal producten zal volgen.

Hoe men ook naar het virus, en de enorme publiciteit er om heen kijkt, de hele zaak heeft wel een belangrijk aspect onder de aandacht gebracht. Europa is totaal afhankelijk geworden van landen als China, Korea, Taiwan en anderen, als het gaat om de meest voorkomende en gevraagde producten. Ooit konden we bijna alles zelf produceren, maar die tijd is al heel lang voorbij. Te veel fabrieken en hele industrieën zijn overgebracht naar lage lonen landen. De arbeiders werden ontslagen, de fabrieken gesloopt en de expertise, die over vele jaren was opgebouwd, vloeide weg. Nu kunnen we zien waar toe dat alles heeft leidt. Er hoeft maar even iets mis te gaan in de handel of het transport en schaarste staat voor de deur. Deze enorme uitverkoop is door bijna niemand echt tegen gewerkt. Er werd immers aan verdiend, en dan verdwijnen alle andere argumenten in de mist. Niet alleen de kapitalisten zijn voor dit alles verantwoordelijk. Ook de politici, met voorop de sociaal democraten, hebben zonder protesteren meegewerkt. En wat te denken van de vakbonden? Natuurlijk protesteerden ze eerst wel even voor de vorm.

Maar al heel snel liepen de bestuurders elkaar om ver om zo snel mogelijk bij het geboden sociaal plan te komen. Over de consequenties dacht niemand na, en waarschuwingen werden genegeerd. Nu zien we het resultaat, en dit is nog maar het begin. Europa kan niet eens meer zelfstandig een telefoonnetwerk aanleggen, zonder terug te vallen op een Chinees bedrijf, dat niet te vertrouwen is. Zo ver is het intussen gekomen.

Een ander punt waar men nooit bij stil staat is ook naar voren gekomen via de Corona crisis. Op een zeker moment werd er gesproken over het afgrendelen van steden als de epidemie uit de hand zou lopen. Toen er naar deze optie werd gekeken bleek al snel dat dit eigenlijk onmogelijk is. De meeste grote en midden grote steden kunnen zich absoluut niet zelf bedruipen. Er zijn nauwelijks voorraden omdat de grote winkels, zoals de supermarkten, per dag verschillende keren van buiten de stad worden bevoorraad. Valt deze bevoorrading weg, is men binnen een paar dagen door de volledige voorraad heen. Misschien zelfs nog sneller als er met hamsteren wordt begonnen. Ooit hadden winkels voorraden, en was er ook binnen de stad industrie en productie. Ook dat is verleden tijd. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werd Leningrad 900 dagen belegerd, hoewel de afsluiting nooit helemaal hermetisch was. Toch overleefde de stad met veel offers en veel ellende. De steden van nu zouden zo’n toestand nog geen week uithouden. Ook op dat gebied zijn we compleet afhankelijk gemaakt. Jammer dat er een crisis voor nodig is om dit alles duidelijk te maken. Als we eerder hadden gereageerd hadden we bepaalde ontwikkelingen misschien nog kunnen voorkomen. Daarvoor is het nu veel te laat.

Is de enorme publiciteit rond Corona gerechtvaardigd? Dat zal nog maar moeten blijken. Sommige deskundigen zeggen dat het niet erger dan de normale griep is. Anderen beweren dat het risico wel degelijk veel groter is. Maar wie gelooft er nog deskundigen? In tijden van crisis liegt de overheid nog vaker dan normaal al het geval is. Vooral dat moeten we niet vergeten. Hoe het allemaal precies zit zullen we in de komende weken en maanden merken. Maar er is ook nog een andere kant; als een bepaald onderwerp heel veel publiciteit krijgt, is de kans groot dat er gelijktijdig iets gebeurd, waar men geen aandacht voor wil. Zoals we eerder schreven houden de Amerikanen juist in deze tijd de beruchte oefening Euro Defender 2020 in midden Europa, dicht bij de Russische grens. Het is de grootste oefening sinds het einde van de Koude Oorlog, en niemand weet wat precies de bedoeling is van deze enorme invasie. Is het toeval dat nu net Corona volop in de belangstelling staat? Of is het misschien camouflage? Reden te meer om ook achter de krantenkoppen te kijken.

Blijf dus waakzaam en gezond, en geef de paniek geen kans. Wie het hoofd koel houdt, terwijl anderen in paniek verzinken, zal als overwinnaar naar huis gaan.


En voor wie meer wil lezen over hoe je een crisis de baas kunt blijven, is er het artikel IJSTIJD, OF HOE OVERLEEF IK EEN KORTE CRISIS?  https://volkskracht.blogspot.com/2019/10/ijstijd-of-hoe-overleef-ik-een-korte.html

Links:


Twitter: Volkskracht Vooruit! @VolkskrachtV

Telegram: t.me/volkskrachtvooruit (abonneren na installeren Telegram App)


Artikel uitgebracht door: VOLKSKRACHT VOORUIT! @ 2020


Populaire posts van deze blog

SPEECH PRESIDENT VLADIMIR POETIN VOOR HET BEGIN VAN DE MILITAIRE OPERATIE IN DE DONBASS

75 JAAR BEVRIJDING – SPEUREN NA DUISTERE JAREN HOOFDSTUK 6

HET EINDE VAN DE “PANDEMIE”?