HOE ZIT DAT EIGENLIJK; VRAGEN VAN LEZERS MET HET OOG OP DE TOEKOMST


De artikelen van de laatste maanden hebben verschillende vragen van lezers opgeleverd, die via onze kanalen zijn binnen gekomen. Sommige vragen hebben we meteen beantwoord, maar vaak was dat niet mogelijk. We zullen nu proberen om een aantal vragen wat uitgebreider te beantwoorden, zodat ook onze keuzes en beweegredenen wat duidelijker worden. We moeten wel toevoegen dat er in deze bijzondere tijd ook andere antwoorden nodig zijn dan we in het verleden gewend waren. Dat is geen probleem, wij hebben respect voor iedere mening, maar zullen het ook nooit nalaten om onze eigen mening duidelijk te maken. Wie daar een probleem mee heeft mag ergens anders gaan kijken. Dat hoort bij de vrijheid van meningsuiting, die al veel te veel onder druk staat. Laten we dus maar eens kijken wat onze lezers zoal willen weten.

Jullie zijn meestal positief over de demonstraties tegen de Corona maatregelen, maar wie zit er precies achter deze acties, en waarom is de opkomst in de omliggende landen groter dan in Nederland?

Het gaat ons niet alleen om de Corona maatregelen, maar om de opbouw van een massabeweging, die de strijd tegen de globalisten agenda succesvol kan voeren. We hebben al eerder gezegd dat we er vanuit gaan dat het Corona virus wel bestaat, maar dat het lang niet zo gevaarlijk is als de elite beweerd. De maatregelen zijn dan ook op zijn minst overdreven en soms zelfs schadelijk. Dat de cijfers nu weer stijgen, komt vooral door het vele testen, waarbij de PCR test wordt gebruikt die in veel gevallen een verkeerd resultaat aangeeft. De test maakt namelijk geen verschil tussen oude virus resten in het lichaam en het huidige virus. Dan is een positief resultaat dus al het ware ingebouwd. Omdat te voorkomen kun je op antilichamen testen, maar dat weigeren de autoriteiten op grote schaal te doen. Je vraagt je af waarom, is men misschien bang voor het resultaat? Voor ons staat vast dat Corona wordt misbruikt om onze rechten in te perken en de nieuwe wereldorde sneller door te drukken. Demonstraties tegen dit alles zijn dus zonder meer legitiem, en verdienen onze ondersteuning.

De grotere bewegingen zoals Querdenken in Duitsland hebben in korte tijd veel opgebouwd, en dat heeft de aandacht en de woede van de autoriteiten tot gevolg gehad. Daarom ook het verbod op sommige demonstraties, en de inzet van politie en Antifa geweld. Achter Querdenken zitten vooral zakenmensen die door de Corona crisis en de lockdown veel hebben verloren. Zij willen van de maatregelen af, en doen dat via onderzoek, publiciteit en de straat. Voor ons is dat geen probleem omdat we op dit moment gelijke belangen hebben. Je kunt steun geven zonder je aan alles te verbinden, een beetje flexibel zijn dus. Querdenken werkt met zowel linkse als rechtse activisten samen, en vindt dat de splitsing tussen deze twee kampen verleden tijd moet zijn. De situatie is gewoon te ernstig om aan de oude gevoeligheden vast te houden. Ze keren zich wel tegen extremisme, uit welke hoek dan ook. We kunnen ons in dit alles aardig vinden, maar blijven natuurlijk wel waakzaam. Als de beweging nog groter wordt en de leiding koers houdt kan er echt iets veranderen. Maar dat zal nog even duren. De strijd is een marathon, geen sprint. Dat zegt de Querdenken leiding zelf ook. De beweging bestaat ook uit veel meer dan alleen Querdenken. Het is een bonte mengelmoes, maar wel min of meer met dezelfde doelen.

In Nederland zijn de protesten inderdaad kleiner, en dat komt waarschijnlijk omdat de lockdown hier minder ingrijpend was. Veel mensen vertrouwen Rutte nog steeds, hoewel de boel wel aan het bijdraaien is. De Grappenhaus affaire heeft veel kwaad bloed gezet. Dat kan meer tegenstanders van het beleid opleveren. Ook hier geldt dat we niet te snel moeten oordelen. De omslag kan soms heel snel komen. Op dit moment kunnen ze niet genoeg testen om toch vooral een tweede golf uit te lokken. Als dit lukt, kunnen ze verder met de repressieve maatregelen, waaronder de spoedwet, en daar zal zeker een reactie opkomen.

De politie lijkt steeds agressiever te worden. Heeft dat iets met Corona te maken, of is er meer aan de hand?

De politie treedt inderdaad extreem hard op tijdens anti Corona demonstraties in binnen en buitenland. Het is niet zo dat ze op dit moment agressiever zijn, veel meer is het dat ze nu hun ware gezicht laten zien. Veel mensen, zelfs beginnende politiemensen, hebben een verkeerd beeld van de rol van de politie. De politie is er niet in de eerste plaats om de burger te beschermen. Dat is alleen maar een nevenfunctie. Hun ware taak, net als bij het leger en de geheime diensten, is het beschermen van de belangen van de elite. Deze taak heeft altijd prioriteit, en dat betekend ook dat er hard opgetreden wordt tegen mensen die de belangen van de elite in gevaar brengen of schaden. De elite, als verlengstuk van de globalisten, gebruikt de Corona crisis om grote veranderingen door te drukken. Dit moet uiteindelijk leiden tot een nieuwe wereldorde, of beter gezegd een wereld dictatuur. Dat is niet zomaar onze mening, figuren als Merkel zeggen het gewoon openlijk, hoewel ze natuurlijk het woord dictatuur vermijden. Maar dat zit er wel achter. De anti Corona demonstranten brengen dit streven in gevaar. Als niemand meer de officiële verklaring van de crisis gelooft, is het Corona instrument voor de elite verloren. Dat willen ze ten koste van alles voorkomen. Daarom heeft de politie in alle landen opdracht om zo bruut mogelijk op te treden, ook als het de wet breekt. Ze proberen de demonstraties uit het zicht van de gewone burger te houden. Daarom mogen demonstranten in Nederland niet van het Malieveld af. Er zouden nog meer mensen wakker kunnen worden bij het zien van een demo, en dat mag natuurlijk niet. Het klopt dat sommige agenten weigeren om dit spel mee te spelen, vooral in Duitsland. Maar de grote meerderheid voert gewoon de bevelen uit, ook als ze weten dat het tegen de wet in gaat. We moeten hopen dat het niet ze ver gaat komen dat ze een schietbevel krijgen, want de kans is heel groot dat ze ook dat bevel zullen uitvoeren. De terugkeer dus naar duistere tijden, waarin geweld en het opdrijven van angst een hoofdrol spelen.

Er wordt steeds gezegd dat de economie op instorten staat, maar de meeste dingen draaien nog steeds door. Hoe kan dat?

Al voordat Corona op het toneel verscheen lag er een economische crisis op de loer. Als die crisis nu komt zullen de regeringen zeggen dat het door het Corona virus komt. Ze zullen nooit toegeven dat het eigen rampzalige beleid de oorzaak is. Dat de meeste dingen nu nog draaien komt door de noodhulppakketten. Maar dat zijn tijdelijk maatregelen, en delen van de gelden die verstrekt worden zijn leningen die op een zeker moment terugbetaald moeten worden. Door dit alles is de crisis nog even uitgesteld, maar dat zal tijdelijk zijn. De werkloosheid gaat nu al door het plafond, en vele sectoren krimpen met historische snelheid. Grote delen van de middenstand zit tegen het failliet gaan aan. Dat is dus allemaal een kwestie van tijd. Nieuwe Corona maatregelen, waar nu over wordt gesproken, zullen dit hele proces versnellen. Dan begint de ellende pas echt. Op geen enkel moment sinds 1945 zijn zoveel bestaansmogelijkheden vernietigd als in de laatste maanden. Dat zegt natuurlijk genoeg. De rekening voor dit alles gaat komen. Ook is het niet moeilijk om te raden wie deze rekening mag betalen. Reden te meer dus om nu de straat op te gaan. Nu kan het roer nog om, straks niet meer.

Ik zie hier en daar links en rechts samen optrekken, ondanks de grote verschillen. Jullie schijnen dat prima te vinden, maar kunnen we nog wel onderscheiden tussen goed en fout?

Dit hele proces staat nog in de kinderschoenen. Het is onmogelijk om te zeggen hoe dit gaat functioneren. Maar het basisidee klopt. De strijd die we nu voeren tegen de totalitaire globalisten is zo groot dat er maximale eenheid nodig is om het verzet goed te kunnen organiseren. Dat wordt nu hier en daar geprobeerd. Het is een poging om een einde te maken aan de verdeel en heers tactieken van de elite. Daarom ook probeert de elite dit proces te verstoren, zodat mensen weer tegen elkaar kunnen worden opgezet. Natuurlijk brengt zo’n proces onrust, ook onder activisten uit beiden kampen. Dat is begrijpelijk, maar eigenlijk niet nodig. Voor gedeelde belangen opkomen is geen probleem en het verplicht ook niet tot een eeuwig huwelijk. Mensen en groepen die er buiten willen blijven kunnen dat natuurlijk gewoon. Maar als de volkeren willen overleven, en de globalisten aanval afslaan, hebben we een keiharde eenheid nodig. Ideologische verschillen moeten dan naar de achtergrond verdwijnen. En wat goed of fout is moet ieder voor zich zelf uitmaken. Er zijn twee zaken die in dit alles moeten domineren: ten eerste moeten we altijd zelf blijven denken, en ons niet laten beïnvloeden door valse profeten of provocateurs. Verder moeten we een constante zoektocht naar de waarheid gaande houden, want we worden op dit moment door iedereen belogen en bedrogen. Dat geldt voor de gevestigde politiek, de gekocht wetenschappers en “deskundigen”, en de media. Deze leugens kunnen we alleen ontmaskeren door er de waarheid steeds tegenover te zetten. Een enorme taak waarin we allemaal een rol moeten spelen, welke achtergrond en overtuiging we ook hebben. De tijd van de oude antwoorden is voorbij. Dat is het enige dat echt vaststaat.

Ik hoor steeds vaker waarschuwingen dat er veel fakenews in omloop is. Hoe maken jullie onderscheid tussen fakenews en feiten? Ik snap er zelf eigenlijk niets meer van.

Dat is inderdaad een lastige zaak, want fakenews komt op dit moment overal vandaan. Vooral de leugenpers is er een meester in. Het beste is ook de alternatieve media te volgen, waar je vaak dingen tegenkomt die door de mainstream worden verzwegen. Kijk daarvoor op YouTube, Bitchute en Telegram. Om zeker te zijn dat iets waar is, of waarschijnlijk waar is, moeten er meerdere onafhankelijke bronnen zijn. Zelf natrekken en rechercheren is van het grootste belang. Als een nieuwsfeit vreemd in de oren klinkt, of als er tegenstellingen in zitten is natrekken altijd de beste weg. Dat geldt ook als er iets recht gepraat wordt wat eigenlijk gewoon krom is. Het gaat er niet alleen om dat er gelogen wordt, vaak worden er dingen weggelaten die net het verschil maken. Neem bijvoorbeeld het mondkapje. De discussie gaat steeds over of het mondkapje bescherming biedt of niet. Veel medische bronnen zeggen dat het geen bescherming biedt. Maar er is nog een andere kant; het mondkapje bedreigd de gezondheid van de drager omdat je steeds opnieuw je eigen CO2 inademt. Na een half uur met het mondkapje op stijgt de CO2 in het bloed aanzienlijk, met alle gevolgen van dien. Op termijn kan het resulteren in verschillende longziekten. Maar over dit alles hoor je praktisch niets. Het wordt buiten de discussie gehouden. Vaak worden dingen die worden gezegd naar voren gebracht om andere dingen te verschuilen. De mondkapjesdiscussie is hier een goed voorbeeld van. Als mensen de echte gevaren kennen zullen ze zo’n ding nooit dragen. Blijf dus navragen en zoeken. Geloof niets zomaar. Want dat is precies wat ze willen. Met wat inzet is het onderscheid tussen feiten en fakenews makkelijk te maken. Het gaat er maar om dat we wakker blijven.


We hopen dat deze antwoorden wat duidelijkheid hebben verschaft. Er zijn nog wat vragen over Rusland en de situatie in Wit-Rusland, maar die zullen we in een apart artikel beantwoorden. Intussen blijft ons advies staan; blijf zelf denken en zoeken, alleen zo kunnen we voorkomen dat de leugen regeert.

 Links:


Twitter: Volkskracht Vooruit! @VolkskrachtV

Telegram: t.me/volkskrachtvooruit (abonneren na installeren Telegram App)


Artikel uitgebracht door: VOLKSKRACHT VOORUIT! @ 2020

Populaire posts van deze blog

SPEECH PRESIDENT VLADIMIR POETIN VOOR HET BEGIN VAN DE MILITAIRE OPERATIE IN DE DONBASS

75 JAAR BEVRIJDING – SPEUREN NA DUISTERE JAREN HOOFDSTUK 6

HET EINDE VAN DE “PANDEMIE”?